ZVK bekijkt alternatieve vluchten

1 februari 2017

Kralendijk - Patiënten die naar het buitenland moeten voor een medische behandeling kunnen rekenen op vervoer. Dat laat het Zorgverzekeringskantoor BES (ZVK) weten naar aanleiding van de ‘delicate situatie’ in de luchtverbindingen.

Het ZVK volgt al langer de ontwikkelingen op de voet. Het kantoor zoekt als het nodig is naar alternatieve vluchtmogelijkheden als vervoer met Insel Air niet mogelijk is. ,,In verband hiermee heeft het ZVK reeds een aantal voorzieningen getroffen, om er zo veel mogelijk voor te zorgen dat verzekerden op tijd aankomen voor hun afspraken voor behandeling en/of specialistische consultatie en om er zo veel mogelijk voor te zorgen dat ze veilig en tijdig naar hun respectieve eilanden terug kunnen komen.”

Bij vertragingen of annulering van vluchten zullen de patiënten worden omgeboekt en zal er gezorgd worden voor vervoer, maaltijden en eventuele hotelovernachting. ,,Comfort van verzekerden die op medische uitzendingen gestuurd worden staat hierbij voorop.” Verzekerden hebben hier recht op, op basis van de Regeling aanspraken zorgverzekering BES, aldus ZVK.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao