Wisseling van de wacht bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo

DE WARE TIJD:

Joemmankhan verlaat AZP met gemengde gevoelens

12/09/2012

Paramaribo - “Het valt zwaar om afscheid te nemen van vertrouwde mensen met wie je jaren hebt gewerkt. Maar het kan niet anders. Ik ben aan mijn pensioen toe”, reageert Eddy Joemmankhan, scheidend directeur van het Academisch Ziekenhuis (AZP) emotioneel. Gistermiddag heeft de protocoloverdracht aan de nieuwe directeur van het ziekenhuis Antoine Brahim officieel plaatsgevonden.

Vanaf gisteren 14.00 uur heeft Joemmankhan geen stukken meer getekend als AZP-directeur.Hoewel de ex-directeur zelf heeft aangegeven dat hij met pensioen wilt, gaat hij met gemengde gevoelens weg. “Ik zag aan zijn gezicht dat hij heel verdrietig was”, vertelt een medewerker. “We begrijpen hem wel want elf jaar samenwerken zijn geen elf dagen. Het was vallen en opstaan. We hebben moeilijke, maar ook glorietijden gekend. Dus ik kan me best wel voorstellendat hij gemengde gevoelens heeft.”

Joemmankhan ontkent niet dat hij verdrietig is. “Niks is zo pijnlijk als te weten dat je mensen die je met liefde hebben behandeld, niet meer zo vaak gaat ontmoeten. Ik voel het en ik weet zeker dat ik mijn personeel ga missen.”

Afgelopen dagen heeft de directie met verschillende hoofdafdelingen in het ziekenhuis bijeenkomsten gehouden over de stand van zaken. “Ik ben dik tevreden over de behaalde resultaten. Het gaat het ziekenhuis goed en het zal ze ook beter gaan in de toekomst”, zijn de laatste woorden van de scheidend directeur.

In de periode die hij het ziekenhuis heeft mogen leiden, heeft hij onder andere vernieuwing kunnen brengen op verschillende afdelingen. Er liggen nog plannen op tafel die afgerond moeten worden.

Een vernieuwde intensive care en een kinderziekenhuis zijn enkele daarvan.