Wisseling bij Raad van Advies ArubaDINSDAG, 14 AUGUSTUS 2012

ORANJESTAD —Advocaat David Kock is afgelopen vrijdag 10 augustus beëdigd als lid van de Raad van Advies. Tegelijkertijd is afscheid genomen van John Kuiperdal die op 6 juli eervol ontslag kreeg.

Kock is een bekende advocaat op het eiland met meer dan twintig jaar juridische ervaring, vooral op het gebied van strafrecht, strafprocesrecht en arbeidsrecht. Hij bezit een meestertitel van zowel de Universiteit van Aruba (Arubaans recht), behaald in 1992, als van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederlands recht), behaald in 2004. Ook heeft Kock van 1994 tot 1996 een postdoctorale opleiding notarieel recht gedaan bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen, en van 2005 tot 2006 een specialisatie in arbeidsrecht bij de Universidad Externado, in Bogota, Colombia.

Tweede van links David Kock en tweede van rechts, John Kuiperdal

Loopbaan

Kock is van 1992 tot 1996 medewerker geweest bij advocatenkantoor Swaen; van 1997 tot 1998 was hij kandidaat-notaris bij notariskantoor Eman; van 1998 tot 2001 was hij partner bij advocatenkantoor Swaen & Kock en van 2001 tot 2004 was hij partner bij advocatenkantoor Hese, David Kock & Wix. In 2004 heeft Kock zijn eigen advocatenpraktijk, David Kock Legal opgericht. Ondertussen is deze praktijk gegroeid en uitgebreid met kantoren op Curaçao, Bonaire, Bogota en St. Maarten. Naast werkzaam te zijn als advocaat is Kock ook docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Aruba.

Beëdiging

De Raad van Advies bestaat uit vijf leden en Kock vult dus de vacature in die ontstond na het vertrek van Kuiperdal. Deze was van 8 oktober 2008 tot 6 juli van dit jaar raadslid. De beëdiging van Kock door gouverneur Fredis Refunjol en het afscheid van Kuiperdal gebeurden verder in het bijzijn van premier Mike Eman (AVP), raadsvoorzitter Arie Swaen, adjunct-secretaris Albert Braamskamp, de partner van Kock, Paola Jimenez, en directeur Martijn Boelen van het Kabinet van de Gouverneur.