VSB twijfelt niet aan bekwaamheid Ferdinand Welzijn

31/01/2017

PARAMARIBO - De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) twijfelt niet aan de bekwaamheid van Ferdinand Welzijn die genoemd wordt als nieuwe minister van Handel en Industrie. VSB-directeur Steven McAndrew verwijst in gesprek met journalisten naar Welzijns verbondenheid met het bedrijfsleven in zijn voormalige functie van voorzitter van de VSB en huidige voorzitter van het Suriname Business Forum.

"Ik denk toch wel dat hij kennis van en inzichten in de problemen van het bedrijfsleven heeft." Sieglien Burleson van wie Welzijn zal overnemen, is bedankt door de president. McAndrew vindt het jammer dat zij niet terugkeert. De belangenorganisatie heeft een heel goede relatie met haar opgebouwd. "Ze was altijd open en eerlijk naar ons toe en ze was niet gauw op haar teentjes getrapt. Als de VSB kritiek had op haar beleid, nodigde ze ons toch uit om te praten om op één lijn te komen."

De VSB-directeur hoopt dat de nieuwe minister dezelfde ondersteuning verleent als het gaat om verhoging van de productiviteit. McAndrew zegt dat de VSB zich nog steeds zorgen maakt over de onvoorspelbaarheid van het investeringsklimaat voor ondernemers. Hij wijst erop dat er klimaat geschapen moet worden voor ondernemers, dat hen in staat stelt om hun bedrijfsactiviteiten voort te zetten. Procedures van de overheid mogen het hen niet moeilijk maken om hun economische activiteiten voort te zetten, anders kan de werkloosheid nog groter worden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname