Vrijgesproken inspecteur krijgt mogelijk tóch ontslag

09/02/2017

PARAMARIBO - Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) de vervolging tegen politie-inspecteur Marcel B. heeft beëindigd, zal hij hoogstwaarschijnlijk tóch ontslagen worden. Zijn buitenfunctiestelling is nog niet opgeheven en volgens bronnen loopt er nog een intern proces tegen hem, dat moet resulteren in ontslag.

De rechter-commissaris (rc) heeft de aanhouding van de inspecteur vorige maand onrechtmatig getoetst en de verdachte in vrijheid gesteld. Het OM ging in eerste instantie meteen in hoger beroep, maar heeft dat dezelfde dag nog ingetrokken. De politieman is begin januari aangehouden wegens vermeende verduistering van boetegeld. Hij zou onverschillig zijn omgegaan met bonboekjes die bij verkeersovertredingen worden gebruikt.

Naar de krant verneemt waren alle voorbereidingen reeds getroffen om de politie-officier te ontslaan, maar omdat zijn schuld niet is bewezen is dit proces echter gestuit. Het Korps vindt de verdachtmaking echter voldoende om de politieman de hoogste tuchtstraf op te leggen. Hij is in verband hiermee recentelijk nog opgeroepen voor verhoor.

Medio december was er ook al een onderinspecteur Arnie B. van politie in verzekering gesteld voor een soortgelijk delict. Ook hij zou binnen een week zijn vrijgelaten. Het zou gaan om handelingen die ruim vijf jaar terug zouden hebben plaatsgevonden. Ook de inverzekeringstelling van Arnie B. is door de rc onrechtmatig getoetst, en hij werd in vrijheid gesteld. Het is niet duidelijk wat het OM verder met de zaak heeft gedaan. Deze onderinspecteur zit eveneens nog thuis vanwege de buitenfunctiestelling.

Bron: de Ware Tijd, Suriname