Vrijdag startsein voor bouw ziekenhuis Surinaams district Wanica

DE WARE TIJD:

11/10/2012

PARAMARIBO - Met de onthulling van het naambord wordt vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis vlakbij Lelydorp. Het al lange tijd geleden aangekondigde Streek Ziekenhuis Wanica komt tot stand met geld uit een schenking van China.

Op de vragen hoe groot het hospitaal zal worden, wanneer het klaar is en wat de kosten zullen zijn, kan nog niet geantwoord worden. "Een commissie gaat zich daar de komende maanden over buigen", zegt minister Michel Blokland van Volkgezondheid. ''Een ziekenhuis bouwen doen we niet iedere dag. Dus we kunnen beter de tijd nemen om ons goed voor te bereiden dan een ziekenhuis te bouwen dat niet zal functioneren omdat er bijvoorbeeld niet voldoende specialisten zijn.''

Duidelijk is wel dat het nieuwe ziekenhuis moet passen in de bestaande structuur van ziekenhuizen in Paramaribo en omgeving. Het zal daarom een andere rol krijgen dan bijvoorbeeld het streekziekenhuis in Nickerie. ,,Daar is geen Academisch Ziekenhuis in de buurt zoals hier in Paramaribo wel het geval is. Dus dat is een andere situatie.. We moeten ook goed analyseren hoe de bevolking in elkaar zit en welke ziektes hier veel voorkomen. Daar kunnen we dan in het definitieve ontwerp rekening mee houden'', aldus Blokland.