Voorzitter Politiebond kleedt ex-minister Belfort uit

29/12/2015

PARAMARIBO - Volgens voorzitter Robby Ramjiawan van de Surinaamse Politiebond was de vorige minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, totaal ongeschikt. De vakbondsman heeft maandag tijdens de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname gebruikgemaakt van de gelegenheid om flink af te geven op de ex-minister. Ramjiawan ergert zich er vooral aan dat Belfort om politieke redenen de bevordering van een aantal officieren heeft tegen- gehouden.

Volgens de bondsvoorzitter werden hoofdinspecteurs gechanteerd door exponenten van Abop, de partij van de minister. "Jullie worden niet bevorderd, zolang jullie die persoon niet opsluiten", zou tegen hen gezegd zijn door een hoge politiefunctionaris die Abop aanhangt. Maandag zijn de gedupeerde hoofdinspecteurs uiteindelijk tot commissaris van politie bevorderd. "Ik kan u de verzekering geven dat het niet aan de korpsleiding heeft gelegen dat zaken nu pas rond zijn", zei Ramjiawan in zijn toespraak. Toch is de bond rustig gebleven, omdat hij ervan uitging dat Belfort het ambt niet lang meer zou bekleden.

In een vergelijking met Belfort zei Ramjiawan dat de huidige bewindsvrouw het werk met liefde doet. Ook vindt hij dat Belfort, in tegenstelling tot zijn opvolger, totaal niet deskundig was en dat Van Dijk-Silos de functie niet om financiële problemen heeft aanvaard. "U zit niet op het einde van de maand te wachten. Bij uw voorganger was het wel zo."

Bron: de Ware Tijd, Suriname