Voorstellen UKH eerst doorrekenen

7 februari 2017

Willemstad - De voorstellen die Omayra Leeflang van Un Kòrsou Hustu (UKH) lanceerde, als onderdeel van haar deelname aan het kabinet, worden door deskundigen geëvalueerd en doorgerekend. MAN (ta) na kabes Volgens de premier gaat het om slechts 10 procent van de voorstellen die Leeflang indiende en die om nadere uitleg vragen.

Het is belangrijk om advies in te winnen, dat er straks na de ondertekening geen vragen rijzen omdat het niet bekend was waarvoor men tekende, aldus de minister-president. Koeiman zei ook dat de politieke leiders Zita Jesus-Leito van PAR, Humphrey Davelaar van PNP en Jaime Córdoba van PS akkoord zijn gegaan met de deelname van Leeflang aan het kabinet.

Politiek leider Córdoba was vanaf het begin kritisch over Leeflang en stelde als voorwaarde dat zij het vrije onderwijs ongemoeid zou laten. Koeiman verklaarde gisteren aan de aanwezige pers dat het vrije onderwijs deel uitmaakt van het regeerakkoord. Het kabinet is momenteel met de suppletoire begroting bezig, zo merkte de premier op. Daarbij is er geconstateerd dat er weinig ruimte is voor het gewenste beleid. Er is geld nodig voor de prioriteiten van het kabinet. De economie moet nodig groeien, aldus de premier.

De minister-president verwacht dat de coalitiepartijen met een dag of drie wel eruit zullen zijn. De verwachting is dat binnen een week de samenwerking met Leeflang officieel bekrachtigd kan worden. Leeflang accepteert het regeerakkoord, zo meldde de premier. De voorstellen van Leeflang zullen na de evaluatieronde als bijlage bij het regeerakkoord worden toegevoegd. Op 14 januari lanceerde Koeiman het voorstel de coalitie uit te breiden, om de rust en stabiliteit in het kabinet te garanderen. De sociaal-democratische partij was bereid om daarvoor de portefeuille van Onderwijs op te offeren.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao