Verzekeringsbedrijven vergoeden voorlopig kosten spoedpost niet

29/01/2016

PARAMARIBO - Verzekeringsmaatschappijen zullen kosten die verzekerden maken bij de Spoedpost van het Sint Vincentius Ziekenhuis niet vergoeden. Partijen hebben hierover geen overeenkomst, meldt de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam).

"Wij hadden wel een overeenkomst met het ziekenhuis voor de Spoedeisende Hulp (SEH), maar niet voor een spoedpost", zegt Shirley Relyveld, onderdirecteur van SelfReliance, tegen de Ware Tijd. Ze legt uit dat bij een SEH ook specialisten beschikbaar zijn, terwijl bij een spoedpost huisartsen werken. De tarieven voor spoedeisende hulp zijn door de specialistische hulp ook hoger dan die van een spoedpost.

"Ook hebben wij al afspraken met huisartsen en de Regionale Gezondheidsdienst en wij gaan niet dubbel betalen", legt Relyveld uit en voegt er aan toe dat er ook een wachtdienstregeling is.Ze zegt dat het Sint Vincentius Ziekenhuis de verzekeringsbedrijven op de valreep op de hoogte heeft gesteld dat de SEH in een Spoedpost is omgezet. SelfReliance heeft toen aan het Sint Vincentius Ziekenhuis geschreven dat ze hierover vooralsnog geen overeenkomst heeft. Relyveld legt uit dat haar bedrijf facturen heeft ontvangen, maar die heeft teruggestuurd naar het ziekenhuis.

Bron: de Ware Tijd, Suriname