Vergadering crediteuren Insel later

22 mei 2017

Willemstad - De crediteurenvergadering van de voorlopige surseance verleende bv Insel Air International op Curaçao is uitgesteld en vindt nu niet begin volgende maand maar eind augustus plaats.

Dat is vrijdag beslist door de rechter-commissaris mede naar aanleiding van een bericht hierover van de door het gerecht aangestelde bewindvoerder, de advocaat Rogier van den Heuvel. Die heeft aangegeven dat hij in het belang van de schuldeisers eerst meer duidelijkheid wil.
Op 14 maart werd het private luchtvaartbedrijf Insel op Curaçao surseance verleend. Toen werd bepaald dat de crediteurenvergadering op 9 juni zou worden gehouden. De bewindvoerder heeft het gerecht bericht dat hij het in het belang van de crediteuren vindt dat meer helderheid wordt verkregen over de mogelijke perspectieven van de schuldeisers.

In dat kader noemt Van den Heuvel dat het belangrijk is te weten wat er gebeurt met het vast te stellen businessplan van Insel Air International (het nieuwe management heeft onlangs een businessplan opgesteld, nadat de afgelopen periode eerst het stabilisatieplan werd uitgevoerd). Maar ook wil de bewindvoerder weten wat de stand is van de gesprekken over een mogelijke samenwerking én de financiering van de lopende kosten.

Lees meer via http://antilliaansdagblad.com/curacao/15757-vergadering-crediteuren-insel-later

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao