Verdachte brand auto OM voorgeleid

30 mei 2017

Willemstad - De Curaçaose man, J.L.P. (26), die ervan wordt verdacht de auto van de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) - Norman Serphos - in brand te hebben gestoken, wordt vandaag aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Dat heeft Guillano Schoop, de officier van justitie belast met deze zaak, tegenover deze krant bekendgemaakt. De verdachte, die twee minuten na de brand in de nabije omgeving door de politie werd aangehouden, heeft er inmiddels al 2x24 uur in verzekering, 8 dagen in verlengde verzekeringsstelling en 2x8 dagen in bewaring en verlengde bewaring op zitten. Vandaag moet de rechter-commissaris oordelen over de vordering van het OM voor de gevangenhouding van de verdachte. Indien dit wordt toegewezen, kan dit oplopen tot een periode van maximaal zestig dagen. Schoop laat weten dat het belangrijk is voor de zaak dat de verdachte langer wordt vastgehouden.

,,Aan de ene kant zijn er genoeg aanwijzingen om hem als verdachte aan te merken, en aan de andere kant is het onderzoek nog steeds gaande”, aldus de officier van justitie.

Lees meer: Antillians Dagblad, Curacao