Tweede beslag Insel Air Aruba

6 maart 2017

Willemstad - De Aruba Tourism Authority (ATA) heeft beslag laten leggen op de rekening van Insel Air Aruba. Dat heeft ceo Stephan van Spaandonk van het bedrijf op Aruba tegenover deze krant bevestigd. Eerder had de Belastingdienst beslag laten leggen, maar dat werd opgeheven nadat er een regeling was getroffen.

,,Het gaat om een belasting die passagiers die met Insel Air naar Aruba komen, moeten betalen, dat geld moet worden afgedragen. Door de beslaglegging heeft het personeel bestaande uit 93 mensen het salaris over februari niet gekregen. Circa 25 personeelsleden hebben vorige week vrijdag uit protest het werk voor ongeveer drie uur onderbroken”, aldus Van Spaandonk.

De ceo wilde het exacte bedrag dat Insel Air Aruba schuldig is niet prijsgeven. Ook zei hij niet te weten hoeveel crediteuren Insel Air Aruba op dit moment heeft. ,,Het is wel zaak om dat plaatje zo snel mogelijk rond te krijgen.”

Ceo Filiatreault van Insel Air Curaçao verklaarde dat de beslaglegging op Aruba geen gevolgen heeft voor Curaçao. Op de vraag over de gevolgen van de tweede beslaglegging voor het voortbestaan van Insel Air Aruba antwoordde de ceo dat het aan de aandeelhouders is om daarover te beslissen. Filiatreault ontkende het bericht dat het personeel van Insel op Curaçao vandaag, geïnformeerd wordt over de ontslagen en dat het om 250 personeelsleden gaat.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao