Toerisme ‘quick win’ economie

9 februari 2017

Willemstad - Voor iedere drie cent die in de toeristensector wordt geïnvesteerd, krijgen we er op Curaçao drie gulden voor terug. Het rendement van investeringen in deze sector op Curaçao is groter dan iedere andere businessmogelijkheid. Toerisme is de beste, zo niet de enige ‘quick win’ om economische groei voor Curaçao te stimuleren.
Dat waren de woorden van Miles Mercera, de nieuwe ceo van de Curaçaose hospitality-vereniging Chata afgelopen dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie bij Licores Maduro waarbij tevens een nieuw bestuur werd gekozen.

Tijdens de bijeenkomst deelde Mercera zijn visie voor de toeristensector. Volgens hem moet iedereen werkzaam in deze industrie toerisme als een team aanpakken. ,,De ingrediënten voor een succesvolle toeristenindustrie begint met het stappen buiten je comfortzone. Strategieën van het verleden zijn misschien niet langer toepasselijk in 2017 en verder. Andere ingrediënten voor succes zijn innovatie en het vermogen om je aan te passen en ‘groot te denken’. Vaak nemen we genoegen met minder, maar het is belangrijk dat we naar perfectie blijven streven en vertrouwen hebben in het pad dat we samen hebben uitgestippeld”, aldus de Chata-ceo.

2016 Was voor Chata een jaar van zelfreflectie en het overkomen van uitdagingen. ,,Het was een jaar dat tot structurele veranderingen binnen de vereniging heeft geleid. Veranderingen die uiteindelijk zullen dienen als een solide fundering voor de komende jaren. De bedoeling is dat de recente veranderingen terug kunnen worden gezien in onze lidmaatschap, met een sterkere deelname en betrokkenheid van alle leden en stakeholders”, aldus Mercera. ,,Met miljoenen geïnvesteerd op en in het eiland van Curaçao - wel 600 miljoen gulden in nieuwe kamers - zou de private toeristensector gigantische stappen vooruit moeten nemen. Samen.”

Alle leden hadden dinsdag de kans om een nieuw bestuur te kiezen. Rond 20.00 uur werden de nieuwe leden bekendgemaakt. Hoewel de samenstelling van het bestuur is gewijzigd, is de grootte hetzelfde gebleven. Eerder bekleedden de hotels zes stoelen binnen het bestuur en andere bedrijven vijf; nu zijn er acht posities beschikbaar gesteld voor de hotels en voor de overige bedrijven drie.

In het nieuwe bestuur hebben namens de overige bedrijven (allied members) Omar van der Dijs van Licores Maduro (met de meeste stemmen), Peggy Croes (Curaçao Airport Partners) en Jeroen Kibbelaar (Impacto) opnieuw zitting. Namens de hotels werd de eer gegeven aan Darren Law (Santa Barbara Beach & Golf Resort), Sander Winterberg (Livingstone Jan Thiel Resort), Hans Slier (Papagayo Resort), Oliver Zahn (Baoase Luxury Resort), Cedric Nubul (Hilton Curaçao), Robbin Vogels (Avila Beach Hotel), Jorje Espejo (Sunscape Resorts) en Frank Holtslag (Floris Suite Hotel).

Vertrekkende leden waren Will Vogels (Lions Dive Curaçao) als voorzitter, Irene Ferreira (Trupial Inn), Eduardo Reple (Marriott Curaçao), Kenneth Canword (Orco Bank) en Wilhelmus Ignacio (Curaçao Airport Holding).

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao