Telesur wil voorzien in behoefte hogere bandbreed

01/06/2017

PARAMARIBO - Instabiele internetverbinding. Eén van de vele klachten die klanten vaak deponeren bij Telesur. Het Telebedrijft is niet meer in staat te voorzien in de behoefte aan hogere bandbreedte.

"De storingen namen daadwerkelijk toe in sommige gebieden, maar er zijn ook gebieden waar er geen klachten. zijn. Toch is iedere klacht één te veel", vertelt Jennis Asraf, waarnemend manager Corporate Communication van Telesur. Ze onderstreept dat het bedrijf meer moet en wil leveren aan zijn klanten, die steeds meer willen.

Telesur is genoodzaakt de dienstverlening aan te passen. Vandaar het ' Nationaal Breedbandplan', dat eerder dit jaar is opgestart en één van de verschillende oplossingsmodellen waarnaar het bedrijf heeft gekeken. Het telecommunicatiebedrijf voert het plan, waarvoor twaalf tot achttien maanden zijn uitgetrokken, al uit. Het netwerk wordt uitgebreid en zodanig ingericht om gebruik van hogere bandbreedte mogelijk te maken en storingen tegen te gaan. Ook zullen nieuwe klanten, in onder meer nieuwe woonwijken en gebieden waar er al jaren geen internetverbinding is, op het netwerk kunnen worden aangesloten. De mensen staan nu nog op een wachtlijst.

Intussen is al gewerkt aan de infrastructuur in La Vigilantia, Moengo, Albina, Hanna's Lust, Tijgerkreek, Clevia en Brokopondo. Deze gebieden zullen ook worden meegenomen in de proef met hogere bandbreedte. Asraf zegt dat het netwerk continu zal moeten worden geüpgraded, omdat de technologie niet stilstaat. Er is hiervoor een vervolgplan opgesteld. Het bedrijf streeft ernaar om ondanks alle investeringen internet betaalbaar te houden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname