SWM klaagt illegale installateurs aan bij OM

15/02/2017

PARAMARIBO - Niet erkende waterinstallateurs worden ernstig gewaarschuwd door de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij om te stoppen met het aanleggen van waterleidingbuizen. Het bedrijf heeft onlangs een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie tegen twee illegale installateurs die afzonderlijk waterleidingbuizen van verkavelingsprojecten hebben aangesloten op het SWM-netwerk.

"Wij hebben deze projecten afgesloten van water, omdat het systeem niet aan de voorwaarden van het bedrijf voldoet", zegt SWM-directeur Marlon Oosterling tegen de Ware Tijd. Het gaat om verkavelingprojecten waarvan één in Commewijne en de andere in Saramacca is. De mensen worden nu voorzien van water door trucks van SWM.

Het bedrijf wil voorkomen dat waterleidinginstallaties met verkeerde materialen worden aangelegd. Bovendien kan dat op foutieve manier plaatsvinden. Dat alles kan zorgen voor verontreiniging van het water en de volksgezondheid kan in gevaar komen.

Oosterling legt uit dat slechts erkende installateurs binnenhuisinstallaties mogen aanleggen om die vervolgens voor goedkeuring aan te bieden aan SWM. Ook mogen hoofdbuizen alleen worden aangelegd door een verkavelaar met toestemming van de het waterleidingbedrijf en die werkzaamheden moeten ook plaatsvinden onder toezicht van het bedrijf.

Dinesh Panday, voorzitter van de Vereniging van Installateurs in Suriname, juicht het optreden van de SWM tegen de illegale installateurs toe. Er moeten volgens hem korte metten worden gemaakt met deze beunhazen. "Het lijkt goedkoper, maar later zal blijken dat deze mensen het drievoudige van dat bedrag moeten neertellen, omdat de buizen vervangen moeten worden."

Bron: de Ware Tijd, Suriname