Suriname prominent aanwezig op Vakantiebeurs Utrecht

11/01/2017

UTRECHT - In Utrecht is dinsdag de Vakantiebeurs 2017, het belangrijkste podium voor de toerismesector om de belangstelling van het reislustige Nederlandse publiek te wekken, van start gegaan. Suriname is met achttien bedrijven aanwezig.

De pas opgerichte Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata), een bundeling van hotels en andere bedrijven uit de toerismesector, bracht de redding. Mede dankzij een financiële injectie van de Nederlandse ambassade, werd deelname aan de beurs alsnog gegarandeerd. Vooral voor Shata-directielid infra Zaandam was het de laatste vier maanden hectisch, gezien de relatievf korte voorbereidingstijd. "Maar ik ben blij dat het uiteindelijk is gelukt en we nu met een mooie grote stand hier zijn", zegt ze opgelucht. "Om toeristen naar Suriname te halen, is het van belang dat je één op één contact hebt. Op die manier kun je beter uitleggen wat wij te bieden hebben."

Hoewel de STS niet meer de touwtjes in handen heeft bij de organisatie, is A-Kum wel aanwezig in Utrecht. "Op het laatste moment heeft TCT het toch mogelijk gemaakt dat ik hier kan zijn. Ik sta hier ook zeker met een goed gevoel nu de Shata de kar trekt. Ik heb ze trouwens vanuit de STS bij kunnen staan met adviezen, omdat wij al veel ervaring hebben ten aanzien van de organisatie."

A-Kum: "Ik vind het een goede zaak dat het initiatief uit de particuliere sector komt. Wil je het toerisme tot ontwikkeling brengen, waar we al jaren over praten, dan is die, degene die het voortouw moet nemen. De overheid moet op haar beurt ondersteuning verlenen waar het kan. Ik denk dat de crisis, die ook de toerismesector raakt, er mede toe heeft geleid dat de bedrijven de handen ineen hebben geslagen. Iedereen heeft het moeilijk en men beseft dat men samen meer kan bereiken. Het resultaat daarvan zie je op deze beurs. Eigenlijk kun je zeggen dat dit het juiste momentum is dat we met beide handen moeten aangrijpen om het toerisme eindelijk een stimulans te geven. Doen we dat niet, dan wordt het waarschijnlijk nooit wat."

Bron: de Ware Tijd, Suriname