Suriname bekijkt Amerika als toerismemarkt

03/03/2017

PARAMARIBO - De Stichting Toerisme Suriname (STS) laat een marktonderzoek uitvoeren naar mogelijkheden om meer Amerikaanse toeristente trekken. “Wij hebben belangstelling om onze huidige toerismemarkt te diversifiëren en geloven dat een shift naar de Verenigde Staten de meest veelbelovende strategie is.” Dit staat in een persbericht van de STS.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd door vier studenten van de George Washington Universiteit, één van de meest bekende universiteiten van de Verenigde Staten. Ze doen masterstudies op het gebied van Internationale Business en Toerisme Administratie.

Naast het analyseren van de vraag naar Suriname als toerismebestemming onder Amerikanen, zullen de studenten alles wat het land te bieden heeft, analyseren. Er zal ook een studie gemaakt worden van toerismebedrijven in beide landen, gericht op het bekijken van samenwerkingsmogelijkheden, van waaruit groei van de sector in Suriname kan worden bereikt. Het geheel zal worden begeleid door hoogleraar Maria Elo van Finland.

Het rapport met bevindingen en aanbevelingen zal vond mei aan de STS worden aangeboden, die het zal distribueren onder belanghebbenden.

Bron: de Ware Tijd, Suriname