Surinaamse Bond gepensioneerden: ‘Verhoogde pensioenen snel uitbetalen’

DE WARE TIJD:

16/01/2012

Paramaribo - Minister van Binnenlandse Zaken (Biza), Soewarto Moestadja, heeft het bestuur van de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) voor woensdagmorgen uitgenodigd voor een onderhoud. Partijen gaan de onderhandeling over het welvaartvast (gekoppeld aan de stijging van de lonen en salarissen red.) maken van de pensioenen weer oppakken.

Ook zal BBGO er bij de overheid op aandringen om de uitbetaling van de tien procent pensioenverhoging niet over 31 maanden, maar liever in twee tranches. “Voor ons is de kwestie welvaartvast maken het belangrijkste”, zegt BBGO-voorzitter, Armand Deekman, aan de krant. Hij vindt het verstandig van de minister dat hij heeft gebeld voor een afspraak. “We stonden op het punt een volgende brief te schrijven om de bewindsman voor de zoveelste keer te herinneren. Maar zijn telefoontje heeft dat voorkomen”, zegt Deekman, die positief blijft met betrekking tot de uitkomst van de besprekingen.

De algemene mening die post gevat heeft, is dat seniore burgers niet beschikken over pressiemiddelen wanneer de overheid geen invulling zou willen geven aan de wensen van de bond. “Druk op de overheid kan je niet allleen via staking uitoefenen”, benadrukt de voorzitter. In ieder geval zal het bestuur er alles aan doen dat de overheid goed omgaat met de belangen van seniore burgers. Over de kwestie dat tehuizen voor seniore burgers tegenwoordig onbetaaldbaar zijn geworden, is er volgens Deekman nog niet gesproken. “De mensen weten het en het is zuiver een privéaangelegenheid.