Surinaamse bond Academisch Ziekenhuis Paramaribo stelt tijdslimiet aan vicepresident Ameerali

DE WARE TIJD:

02/10/2012

PARAMARIBO - De bond van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) stelt een ultimatum aan vicepresident Robert Ameerali. Hij krijgt tot het eind van de week de kans om te verklaren waarom de voordracht van Roy Haverkamp is aangehouden. Haverkamp, topper van de Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL), was door de bond voorgedragen om zitting te nemen in de raad van commissarissen van het AZP.

"We hebben op 12 september een brief naar de vicepresident gestuurd en hem om opheldering gevraagd. Hij heeft nog niet gereageerd en de tijd begint te dringen", zegt bondsecretaris Maurits Blackson. Als er geen antwoordt komt van Ameerali, zal de bond in beroep gaan bij president Desi Bouterse. "Indien we ook geen oplossing krijgen bij Bouterse, gaan we overwegen een rechtszaak aan te spannen tegen staat", weet de bondsecretaris.

Hij vermoedt dat Michael Miskin, formeel nog voorzitter van de bond en Ronald Hooghart, voorzitter van Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hun invloed hebben aangewend om de aanstelling tegen te houden. Zij zouden tegen de voordracht van Haverkamp zijn omdat hij tot een andere vakcentrale behoort. "Maar hij is jarenlang lid geweest van de bond en kent het reilen en zeilen van het ziekenhuis", benadrukt Blackson.