Suppletoire begroting begin juni

29 mei 2017

Willemstad - De eerste suppletoire begroting 2017 zal pas uiterlijk in de week van maandag 5 juni, volgende week, aan de Staten kunnen worden aangeboden. Dat is een paar weken later dan de Landsverordening comptabiliteitsvoorschriften Curaçao 2010 voorschrijft.

Aldus de demissionair minister van Financiën, Lourdes Alberto (namens het eerder on- afhankelijke Statenlid Eduard Braam), van het interim-kabinet van premier Gilmar Pisas (MFK) in een schrijven aan het parlement. Ze schrijft dit op de valreep, want vandaag treedt er een nieuwe regering aan, het kabinet van PAR-premier Eugene Rhuggenaath (PAR/MAN/PIN). Daarbij is Kenneth Gijsbertha (MAN) de nieuwe bewindsman van Financiën.

Conform de genoemde Landsverordening comptabiliteitsvoorschriften dient de eerste suppletoire (=aanvullende) begroting 2017 per 15 mei 2017 aan de Staten te worden aangeboden. Uit ontvangen informatie van de Raad van Advies (RvA), aldus Alberto, zou deze suppletoire begroting 2017 echter pas op 17 mei door het hoogste adviescollege worden behandeld.

Lees meer: Antilliaans Dagblad, Curacao