Studies voor verdere digitalisering Centraal Bureau voor Burgerzaken Suriname positief

DE WARE TIJD:

03/05/2012

Paramaribo - De studies naar de verdere digitalisering van het bestand van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zijn positief. De directeur van CBB, John Saharie, had eerder aangekondigd dat dergelijke studies gedaan moeten worden in verband met het proefproject ‘Plaats Onafhankelijke Dienstverlening’. Daarbij moest het klantgedrag nog worden gemeten en er werd een stukje reorganisatie van enkele afdelingen voorbereid.

Na de uitvoering van dit project zou het voor het publiek mogelijk moeten zijn om bij elk kantoor voor diensten te kunnen gaan. Het zal dan niet uitmaken waar de persoon staat ingeschreven, de diensten zullen te allen tijde beschikbaar zijn. “Alles is positief verlopen en de start van het project komt zeker nog dit jaar”, aldus Saharie.

Het CBB zit midden in het digitaliseringsproces. Het ligt in de bedoeling dat uiteindelijk alle diensten digitaal aangeboden kunnen worden. Hierbij is het nodig dat het bestand digitaal is en de wijkkantoren met elkaar verbonden zijn. Op Domburg na zijn alle wijkkantoren van Paramaribo en Wanica al verbonden met het hoofdkantoor aan de Jagernath Lachmonstraat. Bij de verbinding van de andere wijkkantoren worden er testen gedaan naar de data-uitwisseling. Met deze ontwikkelingen wil het CBB dit jaar de dienstverlening verbeteren. De inkorting van de wachttijd is vooral van belang hierbij.

Het proefproject van zaterdagse openingstijden verloopt ook naar wens. De eerste evaluatie is gedaan en het project is uitgebreid naar de andere districten. Ook zijn er meerdere diensten aan het pakket van de extra diensten toegevoegd. Dit na verzoeken uit de samenleving. Na het verloop zal er worden besloten als de extra openingstijden permanent zullen zijn.