STU vergadert vrijdag met minister Rhuggenaath

WOENSDAG, 03 FEBRUARI 2016

WILLEMSTAD — STU, de belangenvereniging voor chauffeurs van kleine bussen, vergadert aanstaande vrijdag met minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling (PAR). Dat meldt Giovanni Decaster, voorzitter van de belangenvereniging vanochtend aan deze krant. De partijen bespreken vrijdagochtend de reden voor de verlaging van de bustarieven per 1 januari 2016.

De belangenvereniging heeft onlangs een vergadering met Rhuggenaath aangevraagd, daar zij ontevreden zijn met het feit dat de bustarieven per 1 januari zijn verlaagd, maar dat een onderzoek van Soab (naar het aantal busritten per dag om tot eerlijke tarieven – gebaseerd op het minimumloon – te kunnen komen, red.) nog niet is afgerond. De buschauffeurs hanteren uit onvrede nog de oude bustarieven (dus van vorig jaar, red.).

“Wij gaan de minister vrijdag vragen waarom de bustarieven zijn verlaagd, terwijl de resultaten van het rapport nog niet bekend zijn gemaakt”, aldus Decaster. Volgens de voorzitter is er daarna wel behoefte aan een meer formele vergadering met de minister, om de zaken grondiger te bespreken. “Deze vergadering gaat heel kort duren, omdat vrijdag voor ons een hele drukke dag is.”

Bron: Amigoe, Curacao