Stichting Toerisme Suriname krijgt nieuwe directeur

28/01/2016

PARAMARIBO - Stichting Toerisme Suriname (STS) krijgt een nieuwe directeur, nu waarnemend directeur Faridy Lila woensdag haar functie heeft neergelegd. Dit bevestigt minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme. Lila, waarnemend onderdirecteur Toerisme, bij het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), blijft voorzitter van het STS-bestuur.

De nieuwe directeur wordt naar de Ware Tijd verneemt een persoon met jarenlange ervaring in de toerisme- en horecasector in zowel binnen- als buitenland en heeft een wetenschappelijke masterstudie Tourism & Hospitality gedaan. Minister Rusland wil hierover nog niets kwijt, "omdat een aantal statutaire zaken in acht genomen moet worden".

Bij zijn aantreden maakte Rusland bekend dat het toerismebeleid bij hem hoge prioriteit geniet. Door president Desi Bouterse is diversificatie van de economie aangekondigd en de toerismesector wordt gezien als één van de potentiële grootverdieners voor de toekomst. Vooral het ecotoerisme heeft veel potentie.

Het schort volgens betrokkenen in de sector echter nog aan een goede marketingstrategie en beleid om het land in het buitenland als toeristisch product te verkopen. Ze zeggen dat af en toe staan op een toerismebeurs niet voldoende is om veel buitenlanders naar Suriname te lokken. Dit wordt beaamd door de bewindsman.

Rusland zegt dat de nieuwe STS-leiding specifieke opdrachten zal krijgen die op korte en lange termijn positieve resultaten voor het land moeten opleveren. Belangrijk is dat Suriname makkelijker bereikbaar wordt door goede en betaalbare vliegverbindingen, maar ook training van horecapersoneel moet op een aanvaardbaar niveau blijven.

Tevens moet gewerkt worden aan het creëren van "concrete trekpleisters" in het land, alsook accommodaties die voldoen aan internationale standaarden. De bewindsman merkt op dat Suriname een prachtige natuur heeft en een rijke cultuur. Daar zal het land zijn voordeel mee moeten doen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname