Stichting Belasting Accountantsbureau wil shows hervatten op Curacao

18 OKTOBER 2013

Willemstad - Sherwin Casper, directeur van de Stichting Belasting Accountantsbureau (SBAB), houdt een pleidooi voor het hervatten van de game- en roadshows die het gebruik van goede kasbonnen bij bedrijven moeten stimuleren. Met de shows werd het publiek bewust gemaakt om een goede kassa- bon te vragen. Deze kassabon konden zij deponeren in speciale boxen waarna in een televisieshow een loterij plaatsvond en mensen prijzen konden winnen.

Casper is van mening dat sommige bedrijven en winkeliers er alles aan zullen doen om de omzet te verdoezelen, ook al zouden ze een verzegelde kas hebben. ,,Als de betaling en het wisselgeld in en uit de sigarendoos onder de kassa gaat, en de klant geen gedegen kassabon opvraagt, kunnen de inkomsten dus nog steeds verdoezeld worden”, aldus Casper.

Hij is er dan ook voorstander van om vooral het publiek te stimuleren zich hiervan bewust te zijn. Er zijn te weinig controleurs bij SBAB en het project wordt momenteel door de minister van Financiën, José Jardim, geëvalueerd.  Uit een steekproef onder negen toko’s is gebleken dat het kasregistratiesysteem succesvol is, maar wat de meeropbrengst is van het hele project, is volgens Casper moeilijk te meten.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao