SPA gaat strijden tegen regering

30/01/2017

PARAMARIBO - SPA-voorzitter Guno Castelen heeft zijn leden zaterdag opgeroepen om zich gereed te houden voor strijd. Hij vindt dat de samenleving het beleid van de regering niet meer mag accepteren en hiertegen moet protesteren. Als dit niet kan leiden tot verbetering, zal de regering moeten aftreden.

"Wi sa abi fu feti na feti, de tapu na strati en abi fu sori dati un de tegen slecht bestuur. Aan de kant zitten en niets doen is geen optie. En dan mag men zeggen dat SPA destabiliseert, maar wij destabiliseren niet", zei hij. Bundeling is volgens hem noodzakelijk, als er wordt gesold met de vooruitgang van de samenleving. Met name de jongeren heeft hij gevraagd om goed bij zichzelf te rade te gaan hoe zij kunnen bijdrage aan vooruitgang van het land.

Ook partner DA' 91 is klaar om te strijden. "Wij gaan onvermoeibaar de strijd voortzetten", zei DA 91-voorzitter Angelique del Castilho. De politica heeft president Desi Bouterse opgeroepen om vrijwillig af te treden. "President, geef uw mandaat terug aan De Nationale Assemblee. U hebt in zes jaar bewezen ons volk niet te kunnen verheffen."

Lloyd Read van het wetenschappelijk bureau van SPA en Robby Berenstein, voorzitter van C-47 onderstreepten dat het geen geheim is dat de politieke partij en de vakcentrale aan elkaar verbonden zijn. "Iedereen mag het weten: C-47 en SPA zijn bondgenoten. Niemand hoeft verbaasd te zijn", zei Read. Zij huldigen het standpunt, dat vakbeweging en politiek samengaan. Ook Castelen onderstreepte deze visie.

De partijvoorzitter legde uit dat verbeterde cao's binnen bedrijven alleen voordelig zijn voor werkers, wanneer ook het nationaal beleid op verbetering gericht is. Op dit moment is dat niet het geval. Looncorrecties bij individuele bedrijven zijn op dit moment 'water naar zee dragen'. "Daarom gaan politiek en vakbeweging wel samen."

Bron: de Ware Tijd, Suriname