Rvc Canawaima Management Company afgetreden

29/05/2017

NIEUW NICKERIE - De raad van commissarissen (rvc) van de Canawaima Management Company (CMC) heeft per 19 mei zijn functie ter beschikking gesteld aan minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Birinderkoemar Jaikaran, voorzitter van de raad, vergeleek de situatie bij de CMC met een soldaat en drie commandanten. "Op gegeven moment weet de soldaat niet naar wie hij moet luisteren en wiens opdrachten hij moet uitvoeren. Het is overal overlapping en dat werkt gewoon niet." Hij denkt dat dat ook één van de redenen is waarom er nooit gewerkt is met de statuten.

Jaikaran licht toe dat om de mogelijkheid te scheppen onduidelijkheden op te heffen, gezamenlijk besloten is plaats te maken. "We hebben een brief gestuurd naar de president-commissaris van de SMS, Ashok Rambali. Het wachten in nu op de beschikking waarin de minister akkoord gaat met ons besluit." De rvc is sedert november 2016 bezig geweest "en we hebben veel mooie dingen kunnen doen en ook veel in kaart gebracht".

Volgens de voorzitter was het niet moeilijk om te werken, "maar je nam besluiten en dan moest je veel overleg plegen wat veel onduidelijkheid veroorzaakte over hoe het moest". Het grootste probleem is het onderhoud van de boot. Er is daarin een gigantische achterstand. "Alles is verouderd en er moeten nieuwe machines worden geïnstalleerd, daarvoor hadden wij ook al een kostenplaatje opgemaakt." Het vervelende verhaal van Canawaima is dat je iets nooit alleen kan doen.

Het duurde ook maanden voordat er een beslissing genomen kon worden, "iets dat binnen een dag zou moeten gebeuren". Er komt binnenkort een onderzoek van de Centrale Landsaccountantsdienst bij de Canawaima en dan moet duidelijk worden wat er aan de hand is. "Het kan niet zo zijn dat het team van Guyana goed werk verricht en veel geld heeft en het team van Suriname hetzelfde aantal mensen vervoert met de boot en weinig geld heeft op de rekening."

Bron: de Ware Tijd, Suriname