Rosebel vindt meer goud

14/02/2017

PARAMARIBO - Rosebel heeft veelbelovende goudvoorkomens gevonden in Saramacca, 25 kilometer ten zuiden van de mijn te Brokopondo. Dat meldt de moedermaatschappij Iamgold.

"De veelbelovende resultaten van het boorprogramma van 2016 laten zien dat het project de potentie heeft om de toekomst van Rosebel te transformeren in het voordeel van alle belanghebbenden, inclusief onze partner, de Surinaamse overheid. Dit is precies wat wij voorzagen toen wij het terrein kochten", benadrukt Steve Letwin, president van Iamgold.

"Ik ben heel trots op wat het Rosebelteam gedaan heeft om de mijn te herstructureren, middels bezuinigingen en het verbeteren van de productiviteit. Door hun harde werk leeft de mijn veel langer voort dan aanvankelijk gedacht, en heeft ze meer tijd gegeven om nieuwe veelbelovende gebieden zoals dat van Saramacca te onderzoeken", voegt hij eraan toe.

Craig MacDougall, vicepresident van exploratie activiteiten bij Iamgold, geeft aan dat er 'significante mineralen' aanwezig zijn in het gebied. Er is vooral een hoog goudgehalte in zachte grond, tot een diepte van 100 meter.

In het vervolgtraject worden de exploratie activiteiten dit jaar voortgezet om de precieze grootte van de reserves vast te stellen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname