Römer weg als hoofd van VDC

29 mei 2017

Willemstad - Hoewel uit onderzoek is gebleken dat Michael Römer, directeur van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), zich niet schuldig heeft gemaakt aan illegaal handelen, keert hij niet terug naar zijn werkplek.

Dat staat in een gezamenlijke verklaring die is opgesteld door de Curaçaose regering en advocaat Bertie Braam die Römer vertegenwoordigt. ,,Partijen zijn overeengekomen dat, terwijl er niets is dat de heer M. Römer in de weg staat om terug te keren naar de VDC, hij niet zal terugkeren bij de Veiligheidsdienst Curaçao, onder voorwaarde dat de Curaçaose regering gelet op zijn achtergrond, kennis en ervaring en ervaring, ervoor zal zorgen hem een passende functie aan te bieden. De Curaçaose regering bedankt Michael B. Ph. Römer voor het uitstekende werk dat hij heeft verricht als directeur van de dienst voor de nationale veiligheid van Curaçao, waarbij hij in staat was om onder moeilijke omstandigheden leiding te geven en het vertrouwen in de dienst te herstellen en de samenwerking tussen de dienst en de bewindslieden en de regionale en de internationale diensten terug te brengen. Tot slot wil de regering van Curaçao publiekelijk aankondigen dat de heer mr. Michael B. Ph. Römer eervol herstel heeft gekregen als ambtenaar in afwachting van een passende functie.”

In de verklaring melden beide partijen ook dat de overeenkomst het resultaat is van vergevorderde onderhandelingen tussen Römer en de regering. Het is zelfs zo dat Hensley Koeiman op de laatste dag dat hij nog in functie was als minister-president, aan Römer vroeg om langs te komen en de overeenkomst te tekenen. Maar dit lukte niet omdat beide partijen nog een paar details moesten uitwerken waarover zij van mening verschilden.

Lees meer: Antilliaans Dagblad, Curacao