Rijksministerraad gunt Curacaose interim-premier Betrian tijd voor begrotingVRIJDAG, 12 OKTOBER 2012

DEN HAAG — De Rijksministerraad houdt onverminderd vast aan de aanwijzing, die de Curaçaose regering verplicht om de begroting in balans te brengen, maar geeft het interim-kabinet van Stanley Betrian tot na de verkiezingen de tijd om te werken aan de maatregelen. Dat werd vandaag besloten tijdens de laatste Rijksministerraad waarbij Curaçao vertegenwoordigd werd door de gevolmachtigde minister Sheldry Osepa.

“De Rijksministerraad heeft geconstateerd dat de regering-Betrian in nauw overleg met het College financieel toezicht hard werkt aan een pakket maatregelen, inclusief een meerjarenperspectief, en dat daar nog tijd voor nodig is”, laat minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties via een woordvoerder weten. “Dat pakket van maatregelen en ook de uitkomsten van de nationale dialoog worden over twee weken tijdens de Rijksministerraad besproken.”

Gevolmachtigde minister Osepa wil zelf geen vragen beantwoorden over de Rijksministerraad en verwijst voor informatie naar Betrian. Osepa reist vermoedelijk nog dit weekeinde terug naar Curaçao.