Requireerwedstrijd van Openbaar Ministerie

26 januari 2017

Oranjestad - Het Openbaar Ministerie organiseert samen met het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, de Universiteit van Aruba (UvA) en de Orde van Advocaten een requireerwedstrijd voor Arubaanse rechtenstudenten. De wedstrijd zal eind maart aanstaande plaatsvinden. De winnaar zal meedoen aan de finale van de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten op 21 april in Amsterdam.

De universiteit van Curaçao zal op 17 maart een wedstrijd houden. De Curaçaose kandidaat zal eveneens aan de wedstrijd in Nederland deelnemen. Alle kosten zullen door het Openbaar Ministerie in Nederland worden betaald.

De kandidaten zullen voor de wedstrijd worden gecoacht door een officier van justitie. Zij zullen op basis van een dossier in de rol van de officier kruipen, een requisitoir houden en in repliek reageren op een kort pleidooi van een advocaat. Daarmee wordt feitelijk het deel te rechtzitting van het strafproces zo realistisch mogelijk nagebootst. De winnaar zal door een professionele jury worden gekozen.

In Nederland zullen de finalisten ook deelnemen aan een workshop debattechniek door het Nederlands Debat Instituut.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao