Regering verhoogt bustarieven niet

14/01/2016

PARAMARIBO - De regering wil de tarieven van de particuliere lijnbussen niet verhogen, maar is wel bereid om de brandstofcompensatie van SRD 1,62 per liter te verhogen. De Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) die om de verhoging had gevraagd, onderhandelt nu met het ministerie van Transport over de compensatieverhoging.

De president heeft besloten om geen tariefverhoging door te voeren, door de vermoedelijke onrust die daardoor zal ontstaan, zegt PLO-voorzitter John Mahadewsingh. Nu al is er veel onrust, voegt hij eraan toe. Eerder had hij gezegd dat het gevraagde stadstarief tegen de SRD 3 aan zou liggen. Als dat zou worden toegekend, zou de brandstoftoelage mogen worden afgeschaft.

"We willen een oplossing en indien de regering de dieselcompensatie verhoogt naar onze wens, zullen we akkoord gaan. Voorwaarde is wel dat de compensatie op tijd wordt betaald, bijvoorbeeld om de twee maanden, maar niet om de vier of zes maanden, zoals dat nu gebeurt. We moeten ons hoofd boven water houden", zegt Radjinder Jamoena, woordvoerder van de actiegroep binnen de PLO. Toch had hij graag een tariefverhoging gezien zonder brandstofcompensatie. De actiegroep had in december een prikactie gevoerd om de eis tot tariefverhoging te onderstrepen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname