Regering niet af van onderwijsbonden

02/06/2017

PARAMARIBO - De uitbetaling van de herwaarderingslonen door de regering aan leerkrachten, is slechts een druppel op een gloeiende plaat. BvL/ALS-voorzitter Wilgo Valies heeft donderdag op een persconferentie gezegd dat zijn leden nog steeds ontevreden zijn, omdat de knelpunten binnen het onderwijs onopgelost blijven.

Hij noemde als voorbeeld de slechte werkomstandigheden van voornamelijk leerkrachten in het binnenland. Bij het besluit enkele weken terug om het werk te hervatten na drie weken staken, hadden de bonden de regering verzocht om spoedig om de tafel te gaan om de knelpunten verder te bespreken. Valies betreurt dat dit nog niet is gebeurd. De bonden spraken dinsdag met hun shopstewards die de ontevredenheid van de leerkrachten aan hun bondsbesturen hebben overgebracht.

De bonden hebben een voorlopig ultimatum van drie weken aan de regering gesteld om de onopgeloste zaken te bespreken en op te lossen.

Valies zegt dat een vlot verloop van het onderwijsproces dat nog enkele weken rest, voor een belangrijk deel van de houding van de regering afhangt. "Als we merken dat de regering niet bereid is om tot een oplossing te komen, gaan we een andere houding demonstreren." De leerkrachten hadden enkele weken terug ook 'gedreigd' om niet mee te werken aan een inhaalprogramma als het herwaarderingsloon niet conform de afspraak uitbetaald zou worden. Ze dreigen weer te grijpen naar dat middel om een gesprek af te dwingen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname