Qredits verhoogt limiet microkrediet

16 januari 2017

Kralendijk - Qredits, de Nederlandse verlener van microkredieten, heeft het maximumbedrag dat op Bonaire wordt uitgeleend verhoogd naar 50.000 dollar.

Daarmee maakt de non-profitinstelling de mogelijkheden op Bonaire min of meer gelijk met die in Nederland, waar de limiet 50.000 euro is.

Met het microkrediet kunnen startende ondernemers hun plannen financieren. Tot nu toe was het maximumkrediet op Bonaire 25.000 dollar. Qredits hoopt met de verhoging van de financieringslimiet het ondernemerschap op Bonaire verder te stimuleren. Volgens de instelling is daar behoefte aan.

De vraag naar microkredieten is volgens het bedrijf het afgelopen jaar sterk toegenomen. Sinds de start van Qredits op Bonaire eind 2015 zijn er ruim 65 kredietaanvragen ingediend. Soms kon Qredits de aanvraag niet honoreren, omdat er meer dan 25.000 dollar werd gevraagd.

Ruim 20 bedrijven hebben een financiering via een microkrediet gekregen en er zijn nog aanvragen in behandeling. Daarnaast helpt de instelling ook met het schrijven van een ondernemingsplan. In drie talen wordt dat via e-learning, dus op afstand via internet, aangeboden. Ook kan gekozen worden voor de cursus ‘Eigen baas’ via avondschool. Qredit heeft een eigen pool van coaches voor de startende ondernemers.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao