PWO roept vrouwen op zich te verenigen

08/03/2017

PARAMARIBO - De Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) roept Surinaamse vrouwen op om zich te verenigen in vrouwen- en vakbondsorganisaties. Dit in verband met de Internationale Vrouwendag. “In georganiseerd verband zullen de belangen van de vrouw behartigd kunnen worden”, meldt de organisatie in een persbericht.

De huidige positie van vrouwen in de Surinaamse samenleving baart PWO zorgen. De organisatie noemt onder andere het veelvuldige geweld jegens vrouwen. Daarnaast ook de invloed van de huidige recessie op het budget van veel huishoudens 'waarbij vrouwen aan het hoofd van het gezin staan'.

"De financiële crisis zorgt voor vermindering van kansen van vrouwen op de arbeidsmarkt", merkt de organisatie op. "Denk aan de afnemende werkgelegenheid en de toenemende werkloosheid. En dan is er nog niet eens gedacht aan de talrijke vrouwen die studeren en de verwachting koesteren dat zij na hun studie een geschikte baan zullen vinden."

Toch hebben vrouwen in Suriname ook hun strijdbaarheid getoond tijdens recente protestacties van onderwijsgevenden, stelt PWO. "Hierdoor zien we dat vrouwen de strijd voor werk en inkomen niet uit de weg gaan."

Ieder jaar wordt de Internationale Vrouwendag gevierd op 8 maart. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals toneelstukken en boekbesprekingen.

Bron: de Ware Tijd, Suriname