PTC krijgt achterstallige subsidie en verhoging van overheidssteun

24/05/2017

PARAMARIBO - Het Polytechnic College (PTC) krijgt de achterstallige subsidie van 2015 en 2016 van de overheid. Bovendien wordt de subsidie van 2017 verhoogd en het collegegeld van 2018-2019 wordt vastgesteld op basis van de goedgekeurde begroting van 2018. Nadat de verhoging was aangekondigd, is er afstemming geweest tussen de voorzitter van het PTC-bestuur Ashokkumar Rambali, vicepresident Ashwin Adhin en de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux.

Het PTC schrijft in een persbericht dat in het collegejaar 2018-2019 het collegegeld kan worden verhoogd, afhankelijk van de overheidssubsidie aan het instituut over het boekjaar 2018.Het bestuur en de directie van het PTC zijn op basis van de bovengenoemde voorwaarden akkoord gegaan met het aanhouden van de eerder aangekondigde verhoging van het collegegeld.
Robby Holband,directeur van PTC, wil niet zeggen wat die verhoging zal zijn en ook niet wanneer de achterstallige subsidie tegemoet mag worden gezien.

Het interne schrijven van vrijdag met als onderwerp verhoging collegegelden 2017-2018, heeft zowel de studenten als het instituut in beweging gebracht. Ford zei tegen de krant dat hij had vernomen van de onderwijsminister dat PTC geen toestemming had om het collegegeld te verhogen. Holband verwijst hiervoor naar het persbericht.

PTC schrijft dat het verhogen van het collegegeld alleen kan in overleg met en na goedkeuring van het bestuur: "Als stichting krijgt de directeur zijn directieven van het bestuur als eindverantwoordelijke. Het bestuur is tripartiet ingesteld wat inhoudt dat de bestuursleden zorgvuldig gekozen zijn en gekoppeld aan de overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging."

Bron: de Ware Tijd, Suriname