President Bouterse bekrachtigt positie directeur Staatsziekenfonds Suriname

DE WARE TIJD:

23/07/2012

Paramaribo - “Ik weet daar niets van.” Vier dagen nadat president Desi Bouterse het directeurschap van Stephen Comvalius bij het Staatsziekenfonds bekrachtigde, verkeert minister Micheal Blokland van Volksgezondheid nog in ongewisse. Donderdag liet het staatshoofd zich omstandig informeren door de SZF-directeur over de stand van zaken bij de overheidsverzekeraar. Staande de ontmoeting tekende hij de stukken die Comvalius in het zadel houden, nadat eerder de minister hem had gekortwiekt.

De Volksgezondheidminister weigert verder in te gaan op de kwestie en zegt de officiële berichten rustig af te wachten. Ook Comvalius wil er niet over praten. Vrijdag sprak hij wel zijn personeel toe en informeerde hen dat Bouterse zijn directeurschap heeft bekrachtigd. Het directeurschap van Comvalius kwam op losse schroeven te zitten, toen een maand terug Blokland hem verbood nog ingrijpende beslissingen te nemen.
Het schrijven zat de SZF-directeur dwars en ruimde hij zijn bureau op. “Als ik geen personele zaken kan doen, heeft het geen zin dat ik blijf aanzitten”, klonk het toen geïrriteerd. Comvalius voegde de daad niet bij het woord en consulteerde zijn advocaat. Deze adviseerde hem de brief van Volksgezondheid te negeren en zijn werk naar behoren te doen. Dat bleek achteraf het juiste advies te zijn, aangezien Bouterse Blokland aan de ketting legde.

Comvalius heeft steeds aangegeven dat hij geen slecht bestuur heeft gevoerd in de vijf jaar dat hij de functie bekleedt. Het bedrijf zou uit een dal geklommen zijn. Inmiddels heeft de minister een nieuwe Raad van Toezicht geïnstalleerd.-.