Premier Aruba: tekort overheid volgend jaar op 3 procentDINSDAG, 03 JANUARI 2012

ORANJESTAD — In zijn eindejaarstoespraak, die vanwege technische problemen later begon, heeft premier Mike Eman (AVP) gesteld dat de regering op de goede weg is om de overheidsfinanciën te verbeteren.

De regeringsleider gaat er nog steeds van uit dat het begrotingstekort volgend jaar teruggebracht is naar 3 procent en dat er in 2016 op deze manier een begrotingsevenwicht kan worden bereikt.

Zoals op 31 december al in Amigoe stond, staat dit jaar volgens de premier in het teken van kansen. De regering ziet 2012 het jaar om te gaan ‘oogsten’, ‘voort te bouwen op de stevige basis’ die in 2011 is aangelegd. 2012 wordt het jaar van projecten, meer banen, meer inkomsten en een eensgezinde samenleving met een vaste koers voor zich, aldus Eman.

De premier zegt dat zijn kabinet ook verder gaat met de koers voor meer samenwerking, zowel nationaal via de Sociaal Dialoog als over de grenzen door met name de strategie verder concreet te maken om van Aruba een hub te maken voor het Europese en regionale bedrijfsleven. In mei komt er in ieder geval een eerste evenement ‘Europa Meets Americas’, wat volgens Eman ook de goedkeuring heeft van de Nederlandse regering.

Verder zegt de premier dat Aruba uitgegroeid is tot een internationaal platform voor innovatieve ideeën. Hij verwijst daarbij naar evenementen die de regering organiseerde en waarvoor sprekers als Al Gore, prins Willem-Alexander en professoren van tal gerenommeerde onderwijsinstellingen als Harvard en Tu Delft ons eiland aandeden.