Politiebond krijgt vandaag stand van zaken Politieregeling

MAANDAG, 25 JANUARI 2016

WILLEMSTAD — Het actiecomité dat onlangs door de Nationale Politiebond (NAPB) is opgericht, krijgt vandaag tijdens een vergadering met minister van Justitie Nelson Navarro (Pais) de stand van zaken over de Politieregeling te horen en de aspecten die daarin worden geregeld.

De vergadering - op uitnodiging van Navarro – was gepland voor twee uur vanmiddag. De minister kon niet eerder met de bond om de tafel zitten, wat reden te over was voor leden (en niet-leden) om afgelopen week naar het kantoor van de minister te marcheren – na een vergadering onder werktijd bij het hoofdkwartier van de bond – waar zij hem een brief overhandigden waarin zij hun ontevredenheid uitten over zijn houding en het uitblijven van informatie over de Politieregeling, waarin onder meer de rechtspositie van de politieagenten wordt geregeld.

Volgens de bond had de Politieregeling al drie jaar geleden gereed moeten zijn. De leden zijn nog steeds ‘illegaal aan het werk’, meldde bestuurslid Soraida Cicilia eerder aan de Amigoe.

Het is nog niet duidelijk of de medewerkers hun protest na de vergadering van vandaag voort zullen zetten. De bond gaf eerder aan dat een beslissing over de volgende te nemen stappen, afhankelijk is van de informatie die de minister geeft over de Politieregeling. Indien er niets concreets wordt gezegd, zullen de acties hoogstwaarschijnlijk voortgezet worden.

Zoals bekend vergaderde een groep van ruim vijftig leden en niet-leden van de bond afgelopen week bij het hoofdkwartier van de NAPB. Daar uitten zij hun ontevredenheid over de manier waarop minister Navarro met hen omgaat en het feit dat ze ‘illegaal aan het werk zijn’, aangezien de Politieregeling nog niet afgehandeld is. Navarro, die volgens voorzitter Ronaldo Abrahams ‘niet serieus bezig zou zijn’, zou geen fatsoenlijke reactie hebben gegeven op diverse brieven van de bond met daarin hun zorgen. De bond zou telefonisch contact hebben gehad met een medewerker, die het antwoord van Navarro op eerdere brieven waarin duidelijkheid wordt geëist, heeft doorgegeven. De reactie van Navarro viel in het verkeerde keelgat bij het bestuur en de manier waarop, dus via via, werd ook niet op prijs gesteld.

Minister Navarro gaf eerder desgevraagd aan dat hij de bond heeft doorgegeven om vanmiddag met hen te willen vergaderen. Hij had over de stand van zaken over de Politieregeling en de ontwikkelingen binnen het Korps Politie Curaçao liever met alle drie de vakbonden (dus ook met Abvo en Sap) tegelijk vergaderd, maar aangezien de NAPB spoed heeft, was dat vandaag alleen met deze bond.

Bron: Amigoe, Curacao