Politie in actie bij pesterij

9 mei 2017

Oranjestad - De politie heeft ingegrepen bij een situatie op Rosario College. Een zevenjarig meisje was daar slachtoffer van pesterijen door een medeleerling, onder de ogen van haar moeder.

Die bemoeide zich ermee, evenals enkele docenten, waarop de politie te hulp werd geroepen.

De moeder van het slachtoffertje kwam haar dochter ophalen en zag hoe ze door een groepje leerlingen werd belaagd. Het kind sloeg in onmacht haar armen om haar hoofd en barste in huilen uit. De moeder stoof erop af en schreeuwde tegen te belagers om te stoppen. Enkele docenten kwamen erop af en begonnen tegen de moeder te keer te gaan. Die vertelde de politie dat haar dochter al geruime tijd gepest wordt op school.

De groep pesters staat onder aanvoering van een zekere F. De moeder had zich beklaagd bij het schoolhoofd en het schoolbestuur Skoa, maar er veranderde niets. De interim-directeur van het college zei de politie dat hij niet van het probleem op de hoogte was, maar direct de maatschappelijk werkster zou inschakelen. De agenten spraken ook met de grootmoeder van F. Zij zorgt voor het kind omdat de ouders niet op Aruba wonen.

De vrouw gaf toe dat de moeder van het slachtoffer haar had aangesproken op het gedrag van haar kleindochter, maar dat zij dat had afgedaan als ‘kinderspel’. De politie sprak met de betrokkenen, zonder de meisjes erbij, en er werd afgesproken dat zij met de kinderen zouden praten over pesten en de ernstige gevolgen ervan. Ook werd slachtofferhulp aangeboden om de kinderen te leren beter met elkaar om te gaan.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao