Plukken van criminelen

2 februari 2017

Oranjestad - Aruba heeft sinds gisteren een eigen Pluk-ze Team. De taak van dit team is om bezittingen in beslag te nemen van personen die deze spullen hebben verkregen via criminaliteit.

Het team bestaat uit tien personen die speciaal zijn aangewezen om dit werk te doen. Ze zijn afkomstig van het OM, de douane, het Fiot (het Fiscale Inlichtingenen Opsporingsteam), de Nederland- se Fiod, het Korps Politie Aruba, de kustwacht, het MOT (Meldpunt Ongebruikelijke Transacties) en het RST (Recherche Samenwerkingsteam). Negen departementen en diensten werken samen, met als doelstelling goederen die illegaal zijn verkregen, af te pakken.

Eind februari wordt met de betrokken diensten een officieel protocol getekend, maar het eigenlijke werk begint vandaag.

De bedoeling van het Pluk-ze Team is om illegale praktijken te bestrijden en het idee weg te nemen dat ‘misdaad loont’. Volgens procureur-generaal Alexander van Dam is er sprake van een grote frustratie bij mensen die hard werken, wanneer die zien dat anderen die niet hard werken toch meer bereiken, maar dan op een illegale manier. ,,Met de start van dit afpakteam wil ik een signaal afgeven aan de Arubaanse gemeenschap, dat geld verdienen met criminaliteit is afgelopen, want wij gaan achter ze aan. Wij pakken alles af wat illegaal is verkregen”, aldus Van Dam.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao