Pluimpje van St. Maartense premier voor politiekorpsDINSDAG, 25 SEPTEMBER 2012

PHILIPSBURG — Minister-president Sarah Wescot-Williams heeft zich vol lof uitgelaten over het politiekorps. Ook waarnemend minister-president William Marlin en minister van Toerisme en Economische Zaken Romeo Pantophlet prezen de politie na de aanhouding van een verdachte in de dubbele moordzaak die het leven kostte aan Michael en Thelma King.

“Als volk zijn wij trots op jullie,” verklaarde Wescot in een persbericht. “Ik ben er zeker van dat met mij de gehele gemeenschap van St. Maarten hoopte en bad dat de dader van de verschrikkelijke moord van vorige week zou worden opgepakt binnen de kortst mogelijke tijd.”

Zij was vooral trots op de wijze waarop de politie had gewerkt onder de stress van het onderzoek en op de professionele en menselijke wijze waarmee recherche en de politieagenten de familieleden van de slachtoffers hebben behandeld. Aan het publiek dat informatie had verstrekt aan de politie in deze zaak ging ook een woord van dank.

De Kings kwamen vaak naar het eiland. De reden voor de moord is nog onbekend. Marlin sprak van een geïsoleerde zaak en gaf de verzekering dat St. Maarten een veilig eiland was.