Pieters maakt plaats voor Abraham

11 mei 2017

Kralendijk - Binnen de fractie van de Democratische Partij (PDB) vond dinsdagavond een wisseling van de wacht plaats. Eilandsraadslid Michael Pieters maakte plaats voor Clark Abraham. Het goedkeuren van de geloofsbrieven van de oud-gedeputeerde was een formaliteit die snel werd afgehandeld.

Pieters en Abraham benadrukten in hun korte toespraken dat het algemeen belang voorop moet staan bij het werk van volksvertegenwoordigers. Het afscheidswoord van Pieters was enigszins bitter van toon. Hij vond het een eer dat hij twee jaar de bevolking heeft mogen vertegenwoordigen, maar dat bleek niet gemakkelijk.

,,Ik heb mijn best gedaan, maar door gebrek aan begeleiding was het moeilijk.” Onder het motto ‘wie de schoen past trekke hem aan’ zei hij verder: ,,Ik heb mensen beter leren kennen. Vaak gaan persoonlijke belangen hier in de Eilandsraad voor het algemene belang. Het was voor mij moeilijk om hierin te functioneren.”

Pieters merkte ook nog op dat hij het onbegrijpelijk vindt dat na de aankondiging van zijn vertrek op 28 maart het zes weken geduurd heeft voor zijn opvolger Clark Abraham kon worden beëdigd. Hij is blij dat Abraham hem opvolgt, omdat hij bij de verkiezingen de meeste stemmen kreeg. Met een laatste ‘tot ziens’ vertrok Pieters.

Abraham herhaalde na zijn beëdiging door gezaghebber Edison Rijna de woorden van Pieters, dat het algemeen belang voorop moet staan. Hij heeft zin in een nieuwe periode: ,,Ik vind het een eer het volk te mogen vertegenwoordigen. Twaalf maanden geleden vertrok ik hier met de woorden ‘I will be back”. In die tussentijd heb ik gezien dat het niveau in de Eilandsraad niet omhoog is gegaan.” Maar de oud-gedeputeerde blijft optimistisch: ,,Ik reken op een goede samenwerking en collegialiteit in de raad en met het Bestuurscollege.” Hij werd na zijn eerste woorden als nieuw Eilandsraadslid begroet met applaus.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao