Peneux laat benoeming directeur Cultuur over aan president

27/05/2017

PARAMARIBO - De beslissing voor benoeming van een nieuwe directeur voor Cultuur ligt in handen van president Desi Bouterse. Dat geldt ook voor de de onderdirecteursfunctie die al geruime tijd vacant is. Dit heeft minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur vrijdag gezegd tegen journalisten.

De bewindsman heeft al een profielschets gestuurd naar het staatshoofd en gevraagd ervoor te zorgen dat de twee vacatures ingevuld worden. Peneux vindt het meer dan noodzakelijk dat de president het besluit neemt, omdat hij zelf heeft aangegeven hoe belangrijk cultuur is voor ons land. De minister vindt dat hij slechts de taak heeft om inhoud te helpen geven aan het cultuurbeleid.

De directeur Cultuur heeft als voornaamste taak het land op een hoger niveau te brengen als het om cultuur gaat. Peneux zal zich ervoor beijveren om cultuur binnen het onderwijs via een lesprogramma te integreren. Stanley Sidoel is vorige week woensdag ontheven uit zijn functie als directeur. Natasia Bennanon, directeur op het ministerie, neemt conform de hiërarchie waar.

Peneux zegt dat hij "duizenden" kandidaten heeft die de directeurspost zouden kunnen invullen, maar hij laat het aan de president over om een uiteindelijke keuze te maken. "Er zijn zoveel die mij appen en iedereen noemt zich cultuurkenner, maar ik denk dat het staatshoofd precies weet wat een cultuurkenner is." Over de precieze reden van de ontheffing heeft de minister zich niet uitgelaten. Het was al lang duidelijk dat het niet boterde tussen de twee.

Bron: de Ware Tijd, Suriname