PDB-leider: Vorm brede coalitie

14 februari 2017

Kralendijk - Politiek leider Robby Beukenboom van de PDB wil een brede coalitie biel bestuur te garanderen. Hij schrijft dat in een brief aan de gezaghebber naar aanleiding van de politieke situatie op dit moment. Hij verzoekt de gezaghebber om vandaag al een overleg tussen de vijf fractieleiders te organiseren. Beukenboom constateert in zijn brief dat er op dit moment geen stabiele meerderheidscoalitie is te vormen.

Met het intrekken van de gedoogsteun door UPB en fractie Raphaela heeft het huidige Bestuurscollege geen meerderheid meer in de Eilandsraad. Maar ook is er in de zeer verdeelde raad geen andere meerderheid te vormen. ,,Dat is schadelijk voor de economie van Bonaire en niet in het algemeen belang”, aldus Beukenboom. De opties zijn in feite uitge- put, aldus de PDB-leider. Hij draagt daarom al meteen een oplossing aan voor de impasse waarin het eilandsbestuur zit: een bestuur van ‘nationale eenheid’ waarover alle, of in ieder geval zo veel mogelijk, fracties een akkoord sluiten.

,,Daarmee wordt de stabiliteit en eenheid hersteld.” Beukenboom is bang dat Nederland anders gaat ingrijpen in het bestuur van Bonaire. Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella zei vorige week dat er voor ingrijpen vooralsnog geen aanleiding is. Hij waarschuwde wel dat Den Haag nu zal afwachten tot er weer een stevig bestuur is, voor er wordt doorgegaan met projecten en investeringen.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao