PCN houdt bijeenkomst op Saba

10 februari 2016

Kralendijk - Het bestuur van Pensioenfonds Caribisch Nederand (PCN) heeft deze week op Saba vergaderd. Zij maakte gebruik van de gelegenheid om een bijeenkomst met de achterban te houden. Daartoe organiseerde het pensioenfonds een zogenaamde meet & greet met onder andere de gepensioneerden en actieve deelnemers die nog sparen voor hun pensioen.

Tijdens de bijeenkomst was het volledige bestuur van PCN aanwezig alsook leden van het zogenaamde adviesen verantwoordingsorgaan, waarin vertegenwoordigers van deelnemers, werkgevers en gepensioneerden zitting hebben.

PCN-voorzitter Harald Linkels maakte van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen uitleg te geven over de ontwikkelingen binnen het pensioenfonds. Het fonds wordt onder meer geconfronteerd met een fors hogere levensverwachting, lage rentes op spaargelden en tegenvallende beleggingsresultaten.

Hierdoor is het fonds in onderdekking geraakt, wat wil zeggen dat het fonds meer aan verplichtingen heeft dan zij aan bezettingen heeft. Hierdoor heeft PCN recent moeten beslissen de premie op het maximum te stellen. Indien het fonds binnen de daarvoor gegeven tijd van enkele jaren niet uit onderdekking weet te geraken, kan het gebeuren dat het fonds moet korten op de pensioenen en op de aanspraken van de actieven. De aanwezigen op de bijeenkomst hadden de nodige vragen en gingen dan ook met diverse vertegenwoordigers van PCN in gesprek.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao