Parlement Aruba neemt begroting aanVRIJDAG, 16 MAART 2012

ORANJESTAD — In de nachtelijke uren heeft het parlement de begroting van 2012 aangenomen. Dat gebeurde met veertien stemmen voor en zeven tegen. Opvallend was dat van regeringspartij AVP, fractielid Juan David Yrausquin, tegen de begroting stemde.

Hij deed dit omdat de regering zich niet aan het financieel kader houdt van het verminderen van het financieringstekort, zoals is afgesproken met het parlement. In een reactie heeft premier Mike Eman (AVP) laten weten dat hij parlementariër Yrausquin begrijpt, maar dat er ook rekening gehouden moet worden met de verantwoordelijkheid die het kabinet heeft om het land te redden en de zwakkeren te helpen. Het tekort op de begroting is volgens hem in ieder geval de afgelopen twee jaar gedaald, aldus Eman.

Vanwege die verantwoordelijkheid naar de bevolking toe en vanwege de uitdagingen die er nu nog zijn, zegt de premier dat hij ook niet voor de balans gaat, maar wel de weg inslaat om die uitdagingen aan te gaan. Daarbij is hij ook van mening dat de regering veel heeft geïnvesteerd in het verbeteren van het product Aruba en dat dit ook het voordeel van de twijfel moet krijgen.

Behalve Yrausquin dus, stemde de rest van de AVP-fractie wel voor, net als eenmansfractie PDR en de onafhankelijke Statenleden Marisol Tromp en Mervin Ras.