Oversteek Saint Laurent nog toegestaan zonder vergunning

01/03/2017

PARAMARIBO - Boothouders van Albina die nog geen vergunning hebben, mogen woensdag toch de oversteek naar Saint Laurant doen.Voorwaarde is echter dat de boot goedgekeurd moet zijn door de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS).

"Deze mensen zullen vandaag een pasje van ons krijgen en dat betekent dat hun vergunningaanvraag nog in behandeling is", zegt Franky Janssen, coördinator Openbaar Vervoer Marowijne, tegen de Ware Tijd. De overheid had eigenlijk vastgesteld dat de oversteek naar Saint Laurent per 1 maart niet meer is toegestaan voor bootondernemers zonder vergunning.

Janssen wijst erop dat ongeveer honderd boten zijn goedgekeurd door de MAS. Dat is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een vergunning van Openbaar Vervoer. "Zij zullen nog enkele weken moeten wachten, omdat er advies moet komen van bijvoorbeeld de districtscommissaris. Ook zijn wij nu ondergebracht bij Openbare Werken en dat heeft ook voor de vertraging gezorgd."

Hij zegt dat er meer dan tweehonderd boothouders zijn. "Er komen dagelijks bootondernemers om een vergunning aan te vragen. Andere kijken de kat uit de boom, maar ze moeten hun papieren wel in orde brengen." Voor het verhogen van de veiligheid op het water is de overheid bezig om de bootsector in Albina te ordenen. Zo moeten de boten ondermeer reddingsvesten hebben.

Ricardo Banda, voorzitter Vereniging Boothouders Albina, juicht de ordening toe. "Wij hebben geen problemen hiermee. Wie zijn vergunning niet wil regelen, zal voor de consequenties moeten instaan." Hij hoopt niet dat er problemen ontstaan, omdat sommige mensen hun documenten niet in orde hebben gemaakt. "We zijn al een hele tijd bezig en een ieder heeft genoeg tijd gekregen."

Bron: de Ware Tijd, Suriname