Overheid onderzoekt de kosten van het zakendoen

24 februari 2016

Kralendijk - De overheid van Bonaire heeft in samenwerking met de rijksoverheid, de Kamer van Koophandel (KvK) en de Bonaire Business and Employers Association (BBE) opdracht geven aan PwC Dutch Caribbean om onderzoek te doen wat het kost om zaken te doen op Bonaire.

,,Er is maar één manier om onze welvaart te verbeteren en dat is door economische ontwikkeling. Daar heb je investeerders voor nodig. Een onderzoek naar de ‘cost of doing business’ is belangrijk om inzicht te krijgen in feitelijke gegevens van onze sterke en zwakke punten alsook de bedreigingen en kansen die ons voorliggen”, aldus gedeputeerde Clark Abraham van Economische Zaken.

Het onderzoek wordt begeleid door een stuurroep met daarin de overheid van Bonaire, de KvK en de BBE. De stuurgroep is de voorloper van de op te richten Bonaire Trade & Investment Board (BTIB) die investeringen naar Bonaire moet brengen en investeerders moet behouden. Gedeputeerde Abraham verwacht dat BTIB een belangrijk instrument zal blijken voor de economische ontwikkeling van Bonaire en het aantrekken van investeerders. De adviseurs van PwC zullen de komende weken relevante data vergaren en ook ondernemers vragen naar hun actuele ervaringen. Medio maart wordt het resultaat van het onderzoek verwacht. De resultaten zullen openbaar worden gemaakt en te verkrijgen zijn via de KvK en afdeling Economische Zaken van de overheid van Bonaire.

Bron: Antilliaans Dagblad, Curacao