Oud-hoofd Curacaose douane Julian Lopez Ramirez nieuwe interim-directeur douane Aruba

VRIJDAG, 03 JANUARI 2014

ORANJESTAD — Julian Lopez Ramirez is de nieuwe interim-directeur van de Douane. Het huidige managementteam, bestaande uit Nicolaas Quandus, Corrine Cabenda en Roderick Croes, staan Ramirez bij als interim adjunct-directeuren.

Dat heeft de minister van Financiën en Overheidsorganisatie, Juan David Yrausquin, op 31 december middels een brief aan het personeel bekend gemaakt. Reden voor de aanstelling is het feit dat de interim-directie, die begin 2013 is aangesteld, niet meer voltallig is en dat ‘door diverse omstandigheden’ de definitieve invulling van de directie nog niet heeft plaatsgevonden. “Ook de nadere invulling van de nieuwe losgekoppelde organisatie en het bijbehorende verbetertraject is helaas iets vertraagd.” De nieuwe directie is per 1 januari 2014 actief.

De Douane heeft sinds 1 januari vorig jaar een nieuwe leidingstructuur. De functies hierbinnen zijn toen op interim-basis vervuld en het was dus de bedoeling dat er een open werving- en selectietraject zou worden gestart om deze functies permanent te vullen. Dat heeft nog niet plaatsgevonden.

Minister Yrausquin legt uit dat Ramirez ruime ervaring heeft in veranderingstrajecten en zich, samen met de andere directieleden, vooral zal richten op de invulling van de nieuwe losgekoppelde Departamento di Aduana. De projectorganisatie zal verder op korte termijn worden opgepakt, aldus Yrausquin. En ten slotte laat hij weten dat douanevakbond Sada ‘intensief’ bij het traject zal worden betrokken. “Samen, met een positieve bijdrage van eenieder, kunnen we de omslag maken naar een moderne en zelfstandige Douane-autoriteit.”

Bron: Amigoe, Curacao