‘Oelewappers’ moe van misstanden Buitenlandse Zaken

01/02/2017

PARAMARIBO - Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) zal een deel van het personeel niet treuren om het vertrek van minister Niermala Badrising bij de komende reshuffelingsronde. De afgelopen dagen hebben ontevreden medewerkers van het departement via verschillende kanalen “misstanden” onder de aandacht van de media gebracht. Vooral beledigingen aan het adres van medewerkers is hen te veel geworden.

Volgens de gebelgde personen was haar voorganger Winston Lackin "niet perfect, maar hij werkte met zijn staf, participeerde in belangrijke vergaderingen en gaf de staf ook in gezond vertrouwen de kans te participeren in vergaderingen, werkgroepen en commissies." Badrising ziet de beschuldigingen als een persoonlijke aanval.

Naar verluidt heeft de bewindsvrouw geen inzicht in geo- en wereldpolitiek en ontbreekt het haar aan goede communicatieve vaardigheden. Ook wat betreft Surinames betrokkenheid bij integratieprocessen regionaal en internationaal zou ze het hebben laten afweten.

Een ander punt van wrevel is dat Badrising geprobeerd heeft haar zoon te helpen aan een diplomatiek paspoort voor vertrek naar China waar hij met een beurs van dat land is gaan studeren. De Chinese ambassade heeft daar een stokje voor gestoken. Regelarij van familieleden wordt de bewindsvrouw ook verweten.

Ook waarnemend directeur Gladys Relyveld moet het ontgelden. Zij wordt onder meer weggezet als "onbekwaam". De medewerkers noemen verder een reeks van zaken die verkeerd gaan op het ministerie.

Bron: de Ware Tijd, Suriname